Bílá kapustová polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta hlávková
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 1404.7 mg
  • Vláknina 4782.3 mg
  • Vitamín A 4782.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu nakrájíme na čtverečky, vložíme do 1/4 litru vařící osolené vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Z mouky a sádla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji s měkkou kapustou a jíškou do zbylého vývaru a polévku okořeníme utřeným česnekem, pepřem a solí. Ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu