Kapusta dušená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 1900 g Kapusta hlávková
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1171 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 870.7 mg
  • Vláknina 8087.5 mg
  • Vitamín A 8087.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 228.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, opláchneme a vykrojíme košťál.

  • 2

    Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na sádle do zlatavé barvy. Přidáme ovařenou kapustu, mírně osolíme, opepříme a za občasného promíchání udusíme doměkka.

Komentáře k receptu