Hovězí polévka se zeleninovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Květák
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 80 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1320 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 51.4 mg
  • Draslík 838.9 mg
  • Vláknina 1653.6 mg
  • Vitamín A 1653.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Květák a mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě. Potom zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobné růžičky a kostičky.

  • 3

    Do zbylého vařícího vývaru ze zeleniny přidáme tuk, zamícháme prosátou mouku a krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a hrášek.

  • 4

    Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou menší noky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.

  • 5

    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s noky vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu