Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kukuřice cukrová
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 1361 mg
  • Vláknina 20163 mg
  • Vitamín A 20163 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kukuřičné palice vložíme do vařící osolené, mírné oslazené vody a uvaříme téměř do měkka. Vyjmeme je, zrna vyloupáme pomocí vidličky a dusíme na másle.

  • 2

    Potom kukuřici zalijeme smetanou, osolíme, krátce podusíme, omáčku dochutíme citronovou šťávou, kečupem, nasekanou pažitkou a přivedeme k varu.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu