Kukuřičná zrna zapečená se zeleninou a vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 263.3 mg
- Draslík 779.2 mg
- Vláknina 8389.9 mg
- Vitamín A 8389.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na části tuku zpěníme cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme očištěnou papriku, pokrájenou na proužky, osmažíme ji. Zakapeme vodou, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Potom přidáme omytá rajčata, rozkrájená na plátky a vše dusíme do měkka. 
- 
                                2Očištěné kukuřice uvaříme v mírně osolené vodě do měkka a zrna vidličkou vyloupeme. 
- 
                                3Nákypovou formu vymažeme máslem, na dno rozložíme zrnka kukuřice, pokryjeme je paprikami s rajčaty, pokapeme rozpuštěným máslem. Na povrch rozklepneme vejce. Bílky osolíme, opepříme, posypeme chilli kořením a zprudka zapečeme v troubě. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        