Fazole na kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 700 g Fazole bílé
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 20 g Sůl
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 834 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 1284.4 mg
  • Vláknina 21673 mg
  • Vitamín A 21673 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce nabobtnat.

  • 2

    Potom fazole zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Zamícháme ji do fazolí, mírně osolíme, opepříme, zastříkneme vývarem a mírně okyselíme.

  • 4

    Nakonec vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu