Mangold zapečený se šunkou a vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 280.3 mg
- Draslík 741 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěný mangold vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní ve vrstvách střídavě plátky mangoldu a nasekanou šunku. Vše dobře prohřejeme. 
- 
                                3Po chvíli přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a solí. Dopečeme, až vejce ve směsi ztuhnou. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        