Fusilli se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 60 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Mangold
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 53.8 mg
  • Vláknina 6483.2 mg
  • Vitamín A 6483.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme zpět do hrnce.

  • 2

    Mezitím nastrouháme cukety a cibuli nakrájíme najemno. Z mangoldu odřežeme řapíky a asi 6listů natrháme na kousky. Rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli s cuketami na mírném ohni orestujeme. Přidáme kapary, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a za stálého míchání krátce asi 2min podusíme. Poté přidáme mangold a dusíme ještě cca 2min, až změkne.

  • 3

    Zelenou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu