Okurky dušené v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okurka salátová
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 305.1 mg
  • Vláknina 2378 mg
  • Vitamín A 2378 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Dusíme je v malém množství vody.

  • 2

    Z části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dl vody a 1 dl smetany, osolíme, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme do omáčky měkké okurky, nasekaný kopr, zbylou smetanu, cukr a sůl. Vše ještě krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla a podle chuti ji okyselíme octem.

Komentáře k receptu