Vaječná pomazánka s paprikou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Žervé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 131.7 mg
  • Vláknina 558.3 mg
  • Vitamín A 558.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme jemně nastrouhaná vejce, žervé, omyté, na kostičky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše dobře rozmícháme.

  • 3

    Nakonec pomazánku ochutíme mletou paprikou, hořčicí a pepřem.

Komentáře k receptu