Polévka z tykve
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 208.7 mg
- Draslík 499.3 mg
- Vláknina 4669.8 mg
- Vitamín A 4669.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou tykev oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Omyté rajče a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a vše dusíme doměkka. 
- 
                                2Měkkou zeleninu rozmixujeme, zředíme horkým mlékem a přidáme máslo, cukr, sůl, pepř a bujón. Polévku přivedeme k varu. 
- 
                                3Po chvíli polévku odstavíme z ohně a zjemníme žloutky, rozmíchanými se lžící mléka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        