Krémová polévka z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 130 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20.93 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Tykev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 43.7 mg
  • Draslík 655.4 mg
  • Vláknina 7605.7 mg
  • Vitamín A 7605.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a za občasného míchání vaříme.

  • 3

    Mezitím ve vroucí vodě uvaříme fazolové lusky do měkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.

  • 4

    Na másle osmažíme dorůžova kostičky z rohlíků (krutony).

  • 5

    Hotovou polévku propasírujeme do čistého hrnce, přivedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme uvařené fazolky a odstavíme.

Komentáře k receptu