Dušená tykev s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Tykev
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Olej stolní
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 7 mg
  • Draslík 591.1 mg
  • Vláknina 5226.3 mg
  • Vitamín A 5226.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Pokryjeme ji oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vše zakapeme olejem, přilijeme trochu vody a dusíme.

  • 2

    Během dušení zeleninou nemícháme, kastrolem jen občas potřeseme.

Komentáře k receptu