Tykev dušená s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Tykev
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 676.4 mg
  • Vláknina 5976.2 mg
  • Vitamín A 5976.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, neoloupané mladé tykve nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, jemně nakrájený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme olej a lžíci vody. Pod pokličkou dusíme bez míchání na mírném ohni doměkka, občas jen potřeseme kastrolem.

  • 2

    Podáváme jako hlavní chod s chlebem nebo jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu