Zapečené skopové maso se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Olej stolní
  • 500 g Skopová plec
  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 982.3 mg
  • Vláknina 13986.5 mg
  • Vitamín A 13986.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku. Přidáme mletou papriku, utřený česnek a bobkový list, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a osolíme. Vše dusíme asi 30 minut.

  • 2

    Do nákypové formy urovnáme ve vrstvách maso, nahrubo nakrájené zelí a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Zalijeme zbylým vývarem, přisolíme a upečeme doměkka. V hotovém pokrmu má být odpařená všechna tekutina. Podáváme ihned.

Komentáře k receptu