Zapečené skopové s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Skopové maso přední
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Pórek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 948 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 374 mg
  • Draslík 1130.1 mg
  • Vláknina 9374 mg
  • Vitamín A 9374 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso omyjeme, pokrájíme na malé kostky, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na silnější kolečka a dáme do druhého hrnce. Přilijeme 2-3 dl vody, přidáme máslo a dusíme také do poloměkka. Pórek osolíme, přidáme mletou papriku a maso, dobře promícháme a společně povaříme. Když je maso měkké a tekutina vyvařená, přeložíme maso s pórkem do vymaštěného pekáče, polijeme vše rozšlehanými vajíčky a necháme zapéct.

Komentáře k receptu