Bramborový guláš
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1028 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 13.9 mg
- Draslík 940.8 mg
- Vláknina 11757 mg
- Vitamín A 11757 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. 
- 
                                2Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme. 
- 
                                3Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky. 
- 
                                4Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        