Mladý hrášek po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Šalotka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.63 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 1675.1 mg
  • Vláknina 12466.8 mg
  • Vitamín A 12466.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibulky osmahneme na polovině dávky másla, podlijeme vodou a přidáme hrášek. Promícháme a dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Potom hrášek mírně poprášíme moukou, zlehka promícháme, osolíme a osladíme. Přidáme nasekanou petrželku, zbylé máslo a podáváme.

Komentáře k receptu