Mandlový koláč s jahodovou zavařeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 151.5 mg
  • Vláknina 5888.6 mg
  • Vitamín A 5888.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, umleté mandle, cukr, citrónovou kůru, máslo a vejce zpracujeme na hladké těsto, necháme v chladu odležet, rozválíme na placku kterou přeneseme do vymazané a vysypané koláčové formy a potřeme bílkem.

  • 2

    Zapečeme, povrch hodně namažeme jahodovou zavařeninou a dopečeme.

  • 3

    Teplý koláč pocukrujeme.

Komentáře k receptu