Noky z odpalovaného těsta zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 61.9 mg
  • Vláknina 96 mg
  • Vitamín A 96 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do kastrolu, přidáme máslo, osolíme, přivedeme k varu a rychle přisypeme mouku. Vše mícháme, vaříme na mírném plameni až se hmota nechytá dna.

  • 2

    Necháme polovychladnout, přimícháme postupně vejce a řádně zapracujeme.

  • 3

    Lžičkou namáčenou ve vodě vykrajujeme noky do vařící osolené vody. Začnou-li plavat, vyjmeme je a necháme okapat.

  • 4

    Zapékací mísu silně vymastíme, noky do ní navrstvíme a hustě prosypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.

  • 5

    Podáváme se saláty.

Komentáře k receptu