Noky z odpalovaného těsta smažené I.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.04 dl Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 261 mg
  • Draslík 104.2 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu s máslem přistavíme na oheň, jakmile začne vařit, přisypeme najednou mouku. Mícháme na mírném ohni, až se hmota nechytá dna. Odstavíme a necháme polovychladnout. Poté do těsta postupně přimícháme nastrouhaný sýr, vejce, řádně zpracujeme.

  • 2

    Lžící, namáčenou v tuku, vykrajujeme noky a klademe je do horkého tuku. Po chvilce obrátíme. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme k pečenému bílému masu.

Komentáře k receptu