Panádlová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 16.3 mg
  • Vláknina 1084 mg
  • Vitamín A 1084 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1558.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě rozvaříme na kousky rozlámané žemle a po chvíli přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu. Vše vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Prochladlou směs nalijeme do mixéru, přidáme žloutek, kousek másla, mléko a mixujeme asi 1 minutu.

  • 3

    Hotovou polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu