Kořeněný kapr na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 2 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 912.9 mg
  • Vláknina 2565.8 mg
  • Vitamín A 2565.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.

  • 2

    Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.

  • 3

    Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.

Komentáře k receptu