Kořeněný grilovaný kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 518.2 mg
  • Vláknina 405.8 mg
  • Vitamín A 405.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, okořeníme kari kořením,zakapeme olejem a citronovou šťávou. Porce urovnáme na rozehřátý gril a opečeme.

  • 2

    V kastrůlku na másle zpěníme mletou papriku, přilijeme trochu vody, přidáme kečup, worcester a chvíli povaříme.

  • 3

    Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme kořeněnou směsí.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Komentáře k receptu