Krůtí závitky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka drůbeží
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Krůtí prsa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 48 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 218.9 mg
- Draslík 660.9 mg
- Vláknina 3702 mg
- Vitamín A 3702 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá krůtí prsa bez kostí nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Na jednu polovinu plátků navršíme směs z hrubě nastrouhaného celeru udušeného na másle a promíchaného s nastrouhaným křenem a nudličkami šunky. Druhou polovinu plátku přeložíme na náplň. 
- 
                                3Připravené závitky spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v rozehřátém oleji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        