Plněný vepřový jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám Turistický trvanlivý
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vepřový jazyk
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1090 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 381.5 mg
  • Draslík 653.4 mg
  • Vláknina 429.3 mg
  • Vitamín A 429.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě, vložíme je na chvíli do studené vody, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vždy mezi dvě kolečka vložíme plátek salámu. Vzniklý špalíček obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Špalíčky osmažíme na rozehřátém oleji.

  • 3

    Před dosmažením na každou porci položíme ještě špetku nastrouhaného sýru, jen aby se roztavil.

Komentáře k receptu