Vepřový bok plněný zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 330 g Celer bulvový
  • 67 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 50 g Strouhanka
  • 1000 g Vepřový bok
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1677 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 310.7 mg
  • Vláknina 1975.8 mg
  • Vitamín A 1975.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí a kůže. Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, celer očistíme, nakrájíme na nudličky a na tuku obojí podusíme. K zelenině přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme strouhanku a vejce. Směsí potřeme plát masa, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.

  • 3

    Roládu vložíme na přesekané kosti do pekáče, podlijeme částí vody a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.

  • 4

    Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře k receptu