Candát se sýrem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Špenátový protlak mražený
  • 50 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Candát obecný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 378 mg
  • Vláknina 9152.8 mg
  • Vitamín A 9152.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme.

  • 2

    Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran.

  • 3

    Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu