Třený koláč borůvkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 g Borůvky
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 112.8 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 3536.4 mg
  • Vitamín A 3536.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce.

  • 2

    Přimícháme mouku, bramborový škrob, prášek do pečiva a mléko.

  • 3

    Zadělané těsto dáme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané koláčové formy.

  • 4

    Poklademe borůvkami a zasypeme vanilkovým cukrem, dle chuti.

  • 5

    Zvolna pečeme v předem vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu