Rychlý třený koláč
Suroviny
- 150 g Mandle
- 75 g Máslo čerstvé
- 300 g Máslo čerstvé
- 75 g Cukr krupice
- 225 g Cukr krupice
- 330 g Mouka polohrubá
- 170 ml Mléko - podmáslí
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Citrony
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 42 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 167.7 mg
- Draslík 215.3 mg
- Vláknina 7157 mg
- Vitamín A 7157 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 200C. 
- 
                                2Ušleháme hustou pěnu z másla a cukru, postupně přidáváme vejce a podmáslí. Poté vmícháme směs mouky, kypřicího prášku, vanilkového cukru, špetky soli a kůry nastrouhané z citronu. 
- 
                                3Vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný plech. 
- 
                                4Na obložení smícháme cukr se skořicí a madlovými lupínky a těsto směsí posypeme. Poklademe máslem nakrájeným na vločky a pečeme cca 20min dozlatova. 
- 
                                5Hotový koláč nakrájíme na kousky, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme šlehačkou a griliášem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        