Rychlý třený koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 225 g Cukr krupice
  • 330 g Mouka polohrubá
  • 170 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 215.3 mg
  • Vláknina 7157 mg
  • Vitamín A 7157 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Ušleháme hustou pěnu z másla a cukru, postupně přidáváme vejce a podmáslí. Poté vmícháme směs mouky, kypřicího prášku, vanilkového cukru, špetky soli a kůry nastrouhané z citronu.

  • 3

    Vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný plech.

  • 4

    Na obložení smícháme cukr se skořicí a madlovými lupínky a těsto směsí posypeme. Poklademe máslem nakrájeným na vločky a pečeme cca 20min dozlatova.

  • 5

    Hotový koláč nakrájíme na kousky, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme šlehačkou a griliášem.

Komentáře k receptu