Třená bublanina ze žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 300 g Třešně
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 10 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 199.1 mg
  • Draslík 126.1 mg
  • Vláknina 795.9 mg
  • Vitamín A 795.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 503.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.

  • 2

    Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu