Rýžové krokety (ze zbylé rýže)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže dušená
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 212.7 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 5234.7 mg
  • Vitamín A 5234.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Vše přimícháme k rýži, přidáme drobně nasekané maso a dva žloutky.

  • 2

    Prkénko posypeme strouhankou a tvoříme na něm ze směsi krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhance a usmažíme.

Komentáře k receptu