Rýžové krokety s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Kokos strouhaný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukrové zdobení
  • 0.58 hrnek Olej rostlinný
  • 0.5 hrnek Rýže basmati dlouhozrnná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kokosové mléko
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 29.7 mg
  • Vláknina 2352.8 mg
  • Vitamín A 2352.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři rozdrtíme třetinu šálku vařené rýže tak, aby vznikla lepkavá směs. Rýži vyklopíme do mísy a se zbytkem rýže promícháme, přidáme cukr, vaječný žloutek, kokosové mléko v prášku a citronovou šťávu. Důkladně vše promícháme.

  • 2

    Strouhaný kokos rozprostřeme na velký tác. Navlhčenýma rukama rozdělíme rýžovou směs na stejně velké kuličky cca průměr 3 cm, které obalíme ve strouhaném kokosu.

  • 3

    Rozehřejeme si olej na pánvi o teplotě 175 stupňů. Krokety smažíme dvě minutky, dokud kokos nezhnědne. Hotové krokety naaranžujeme na talíř a posypeme cukrem. Podáváme propíchnuté párátkem.

Komentáře k receptu