Ovarová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 0.3 g Nové koření celé
  • 500 g Vepřová hlava
  • 30 g Sůl
  • 0.6 g Majoránka
  • 0.3 g Pepř černý celý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 145 g Ječné kroupy
  • 13.3 g Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1214 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 50.7 mg
  • Draslík 145.9 mg
  • Vláknina 2579.7 mg
  • Vitamín A 2579.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou hlavu pečlivě očistíme a opláchneme. Zalijeme ji vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření a pepř, cibuli, oloupaný a rozkrájený česnek a zvolna vaříme, až maso změkne.

  • 2

    Vývar scedíme hustým cedníkem, přidáme drcenou majoránku a pod poklicí vaříme zvolna nejméně 20 minut. Maso zbavíme kosti a nakrájíme na menší kostičky.

  • 3

    Kroupy pečlivě přebereme a propláchneme. V dostatečném množství mírně osolené vody je uvaříme doměkka, propláchneme je studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru z masa. Nakrájené maso k nim přidáme.

  • 4

    Nakonec vývar z masa mírně dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 5

    Směs masa a krup vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře k receptu