Ovarová polévka s krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 300 g Ovarové ramínko vařené
  • 40 g Krupky trhané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Masový vývar
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 186.7 mg
  • Vláknina 622.7 mg
  • Vitamín A 622.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K této polévce užijeme vývar z ovaru, který se tradičně vaří na novoroční půlnoc.

  • 2

    Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Petrželovou nať drobně posekáme.

  • 3

    Ovarový vývar necháme vychladnout a sebereme přebytečný tuk. Poté do polévky vmícháme krupky a vaříme, dokud nezměknou. Přimícháme osmaženou cibuli, sůl a zbylé maso z ovaru, drobně je pokrájíme a vložíme do polévky prohřát.

  • 4

    Před podáváním vsypeme petrželovou nať.

Komentáře k receptu