Barevná párková buchta (závin) s mrkví

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Párky Vídeňské
  • 50 g Droždí
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Karotka
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 271.1 mg
  • Draslík 667.7 mg
  • Vláknina 12100 mg
  • Vitamín A 12100 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a papriky pokrájené na malé kostičky. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 40 minut kynout.

  • 2

    Mrkev uvaříme v osolené vodě a pokrájíme ji pak najemno (nebo nastrouháme na hrubém struhadle). Párky pokrájíme nadrobno. Těsto rozválíme na plát, podélně poklademe mrkví a párky, stočíme jako závin a upečeme do růžova ve vymazané a vysypané podélné formě (na biskupský chlebíček). Před pečením potřeme bílkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.

  • 3

    Formu s nepřilnavým povrchem vytřeme olejem.

Komentáře k receptu