Pečené ovesné vločky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Ovesné vločky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 623.2 mg
  • Vláknina 14313 mg
  • Vitamín A 14313 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vločky spaříme třemi šálky vody a necháme nabobtnat.

  • 2

    Oloupaná rajčata na drobno nakrájíme a podusíme na másle spolu s posekanou petrželovou natí. Poté přidáme vločky, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, osolíme a řádně promícháme.

  • 3

    Vymastíme zapékací mísu, směs do ní vložíme a upečeme.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo jako samostatný pokrm se saláty.

Komentáře k receptu