Brusinkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 100 g Brusinky mražené
  • 160 g Mouka polohrubá
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 75 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 85.1 mg
  • Draslík 146.7 mg
  • Vláknina 2684.5 mg
  • Vitamín A 2684.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brusinky nejdříve rozmrazíme a několik si jich odložíme na ozdobení.

  • 2

    2/3másla, kakao a hnědý cukr třeme do pěny, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme do máslové pěny. Poté přidáme dvě vejce a nakonec brusinky.

  • 3

    Těsto rozprostřeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.

  • 4

    Utřeme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr, změklý zbytek másla, vejce a 2lžíce mouky. Směs rozprostřeme na těsto a posypeme čokoládou.

  • 5

    Plech vložíme do trouby předehřáté na 180C a pečeme asi 40min. Vychladnout necháme na plechu.

  • 6

    Koláč servírujeme nakrájený na kosočtverce a zdobený šlehanou smetanou a brusinkami.

Komentáře k receptu