Křehký brusinkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Brusinky
  • 40 g Cukr třtinový
  • 300 g Ořechy burské pražené
  • 130 g Cukr krupice
  • 185 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Džus hroznový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 7745.8 mg
  • Vitamín A 7745.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme mouku s 50g cukru krupice a špetkou soli, přidáme 100g nakrájeného másla, prosekáme nožem a z utvořené drobenky rychle vypracujeme soudržné těsto. Zabalené ve fólii chladíme asi hodinu v lednici.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 175C.

  • 3

    Brusinky omyjeme a v hroznové šťávě asi 5min povaříme. Poté necháme okapat. Ze zbytku cukru, hnědého cukru a vajec ušleháme krém a přimícháme rozpuštěný zbytek másla, nasekané arašídy a brusinky.

  • 4

    Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím koláčovou formu, okraje zvýšíme a naplníme krémem. Povrch uhladíme a pečeme asi 40min.

  • 5

    Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu