Perník na svačinu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Směs na přípravu perníku
  • 3 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 7.8 mg
  • Vláknina 19.2 mg
  • Vitamín A 19.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvedených ingrediencí - mouky, oleje, směsi na přípravu perníku, mléka, tuku a vajec smícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme.

  • 2

    Pečeme při teplotě 160 stupňů.

  • 3

    Vychladlý perník si ozdobíme podle fantazie - čokoládou, marmeládou či šlehačkou.

Komentáře k receptu