Fazolková polévka s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 268.7 mg
  • Vláknina 5935.5 mg
  • Vitamín A 5935.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na šikmé proužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Jíšku přidáme k zelenině, polévku podle chuti přisolíme, přidáme bujón a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehanou smetanu, česnek utřený se solí a přivedeme téměř k varu.

  • 4

    Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu