Fazolková polévka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 166.5 mg
  • Vláknina 4522.5 mg
  • Vitamín A 4522.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z fazolek, rozšleháme a povaříme. Přidáme uvařené fazolky.

  • 3

    Žloutek rozmícháme se smetanou a před podáváním zašleháme do polévky. Dále už nevaříme.

  • 4

    Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu