Pstruh pro labužníky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 0.5 hrnek Víno bílé
  • 1 hrnek Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.8 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 1087.7 mg
  • Vláknina 2236 mg
  • Vitamín A 2236 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka.

  • 2

    Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Omáčkou přelijeme upečené pstruhy a podáváme.

Komentáře k receptu