Gratinovaný candát s bramborovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Víno bílé
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Bešamel
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 454.4 mg
  • Vláknina 7330.8 mg
  • Vitamín A 7330.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme táhnout asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupané brambory uvaříme doměkka, slijeme a přilijeme mléko. Vyšleháme jemnou kaši, přimícháme do ní žloutky a sáčkem s trubičkou polovinu nastříkáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch urovnáme porce ryby a zbylou kaši nastříkáme na okraje.

  • 3

    Bešamel promícháme s nastrouhaným sýrem a rozetřeme na ryby. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem a dílkem citronu.

Komentáře k receptu