Celerový bramborák s tvarohem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 16.66 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 499.8 mg
  • Vláknina 9704.3 mg
  • Vitamín A 9704.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer a oloupané brambory najemno nastrouháme do mísy. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, tvaroh, koření a vejce. Vše promícháme a po částech přisypáváme mouku. Vypracujeme těsto na bramborák.

  • 2

    Do pánve na rozpálený olej pokládáme lžící kopečky těsta, zploštíme je na placičku a po obou stranách osmažíme dozlatova.

  • 3

    Bramboráky podáváme teplé.

Komentáře k receptu