Plněné paprikové lusky zapečené v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 20 g Slanina vepřová
  • 600 g Zelí kysané
  • 100 g Rýže loupaná
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 717.5 mg
  • Vláknina 9297.8 mg
  • Vitamín A 9297.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 190.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži dusíme v 1,5 dl vody téměř doměkka.

  • 2

    Prochladlou rýži promícháme s mletým masem, jemně nakrájenou slaninou, vejcem, utřeným česnekem, 1 nasekanou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Směsí naplníme očištěné a omyté paprikové lusky.

  • 3

    Polovinu dávky zelí dáme do pekáče vymaštěného sádlem, na zelí položíme naplněné papriky, přikryjeme zbylým zelím a podlijeme trochou vody. Pokrm pečeme pod pokličkou doměkka. Upečené papriky vyjmeme a dáme na teplé místo.

  • 4

    1 drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme do zelí. Pokrm krátce povaříme.

Komentáře k receptu