Fenykl zapečený se šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Fenykl sladký - hlíza
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 828.1 mg
  • Vláknina 8896.3 mg
  • Vitamín A 8896.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.

  • 3

    Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.

  • 4

    Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu