Zapečený losos na fenyklu a rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos obecný
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Česnek
  • 2 ml Med včelí
  • 6 ml Olej olivový
  • 2 ml Balsamico ocet
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 20 ks Rajčata Cherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 1456.4 mg
  • Vláknina 7467.5 mg
  • Vitamín A 7467.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa osolíme a opepříme. Poté jej pokapeme citronovou šťávou a chvíli necháme uležet.

  • 2

    Nyní připravíme zálivku. V hrnečku promícháme olivový olej, ocet, med, utřený česnek, sůl a pepř. Do zapékací misky položíme rozkrájená rajčata a na kousky nakrájený fenykl. Vše promícháme se zálivkou. Na vrstvu zeleniny položíme předem připraveného lososa a dáme do předehřáté trouby. Zapékáme při 220 stupích Celsia 25 minut.

  • 3

    Podáváme s pečenou zeleninou a rýží.

Komentáře k receptu