Patizony s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Patison
  • 60 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 511.7 mg
  • Draslík 533.9 mg
  • Vláknina 5450.3 mg
  • Vitamín A 5450.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Patizony očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky, přidáme patizony, sůl, pepř a kmín. Dusíme doměkka.

  • 3

    Podušené patizony zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.

  • 4

    Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu