Patizony s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Patison
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 376.5 mg
  • Draslík 708.5 mg
  • Vláknina 5489.8 mg
  • Vitamín A 5489.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté patizony nakrájíme na hranolky, očištěné papriky na proužky a omytá rajčata na dílky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky. Přidáme patizony a papriky, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou vše dusíme.

  • 3

    Po chvíli přidáme rajčata a dále dusíme, až zelenina změkne a tekutina se odpaří. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, podle chuti přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.

Komentáře k receptu